Vejene til mindre klimabelastende kalve- og oksekød bliver undersøgt

19-06-2022

Hvilke produktionsformer påvirker bøffernes klimaaftryk mest og mindst? Hvordan virker metanreducerende foderadditiver på slagtekalve og kødkvæg? Og kan vi rykke rundt på kalve- og oksekødsproduktionen i Danmark og samlet opnå en mindre klimabelastning?

SEGES Innovation holder luppen over kalve- og oksekødsproduktionen. Målet er at kortlægge det klimamæssige bidrag fra de forskellige produktionsformer inden for okse- og kalvekød, f.eks. intensiv slagtekalveproduktion og ekstensiv ammekoproduktion. Når de klimamæssige bidrag er kortlagt, planlægges det at lave scenarieberegninger, der skal vise, hvor meget vi på sigt kan sænke klimaaftrykket fra danskproduceret kalve- og oksekød, hvis vi laver mere af en produktionsform og mindre af en anden.

Læs hele den spændende artiklen HER

(Login: AgroID)

Sponsorer
20-04-2025
Ulvens status ændres i EU og baner vej for nye danske regler D...
17-04-2025
Dansk Limousine Forening afholder generalforsamling fredag d. 9. ...
16-04-2025
Kreaturnoteringerne får endnu et løft, og Danish Crown Beef medde...
14-04-2025
Det ville gavne biodiversiteten, men det er forbudt: Mærkelige re...
12-04-2025
Se hvad der venter i det kommende nummer af Limousinenyt HER ...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk