Vejene til mindre klimabelastende kalve- og oksekød bliver undersøgt

19-06-2022

Hvilke produktionsformer påvirker bøffernes klimaaftryk mest og mindst? Hvordan virker metanreducerende foderadditiver på slagtekalve og kødkvæg? Og kan vi rykke rundt på kalve- og oksekødsproduktionen i Danmark og samlet opnå en mindre klimabelastning?

SEGES Innovation holder luppen over kalve- og oksekødsproduktionen. Målet er at kortlægge det klimamæssige bidrag fra de forskellige produktionsformer inden for okse- og kalvekød, f.eks. intensiv slagtekalveproduktion og ekstensiv ammekoproduktion. Når de klimamæssige bidrag er kortlagt, planlægges det at lave scenarieberegninger, der skal vise, hvor meget vi på sigt kan sænke klimaaftrykket fra danskproduceret kalve- og oksekød, hvis vi laver mere af en produktionsform og mindre af en anden.

Læs hele den spændende artiklen HER

(Login: AgroID)

Sponsorer
02-06-2025
Område Midt inviterer til hygge- & grillaften torsdag d. 12. ...
01-06-2025
Tilmeldingen til dette års All Breed Ungdomsshow er senest i dag ...
29-05-2025
Aktive avlsbesætninger beregnes og opdateres løbende. Se Seneste ...
24-05-2025
Sidste frist for tilmelding til Landskuet er tirsdag d 27.5 Gå...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk