Studietur Italien

Studietur Italien - billede 1

Studietur Italien - Det skønneste vejr og et dejligt hotel, med plads på terrassen til at samles ved enhver given lejlighed. Byen er Montecatini Terme, Italien. Det  lover godt for de 40 rejsende Limousineavlere fra Danmark!

Det skønneste vejr og et dejligt hotel, med plads på terrassen til at samles ved enhver given lejlighed. Byen er Montecatini Terme, Italien. Det lover godt for de 40 rejsende Limousineavlere fra Danmark!

Studietur Italien - Mette er vores rejseleder og tolk på hele rejsen. Hun får også ”een på opleveren”, da hun aldrig har prøvet at rejse rundt med kvægfolk før.  Hun får bl.a. lært, at en huntyr hedder en ko..

Mette er vores rejseleder og tolk på hele rejsen. Hun får også ”een på opleveren”, da hun aldrig har prøvet at rejse rundt med kvægfolk før. Hun får bl.a. lært, at en huntyr hedder en ko..

Studietur Italien - En dejlig plads foran hotellet med skyggefulde træer og - en svalende swimmingpool - gav rig mulighed for at samles ind imellem alle oplevelserne.

En dejlig plads foran hotellet med skyggefulde træer og - en svalende swimmingpool - gav rig mulighed for at samles ind imellem alle oplevelserne.

Studietur Italien - Første besætningsbesøg på studieturen finder sted hos Marchi Alvaro, som her præsenterer sin avlstyr Talisman på plakaten ved indkørslen.

Første besætningsbesøg på studieturen finder sted hos Marchi Alvaro, som her præsenterer sin avlstyr Talisman på plakaten ved indkørslen.

Studietur Italien - Udvalgte dyr tages frem til nærmere besigtigelse. Her en 16 mdr gammel tyr efter Marqis

Udvalgte dyr tages frem til nærmere besigtigelse. Her en 16 mdr gammel tyr efter Marqis

Studietur Italien - Her vises én af Alvareo’s yndlingskvier frem. I hans avlsmål vægter han sundhed højt og ønsker en besætning med topgener.

Her vises én af Alvareo’s yndlingskvier frem. I hans avlsmål vægter han sundhed højt og ønsker en besætning med topgener.

Studietur Italien - Bjergterrænnet giver robuste dyr, mener Alvaro, så gårdens placering er optimal i hans øjne. Vi måtte da også gå det sidste stykke ud til ejendommen, hvor bussen ikke kunne køre.

Bjergterrænnet giver robuste dyr, mener Alvaro, så gårdens placering er optimal i hans øjne. Vi måtte da også gå det sidste stykke ud til ejendommen, hvor bussen ikke kunne køre.

Studietur Italien - Så er der disket op med frokost. Mange af besætningens pokaler var udstillet, så vi kunne nyde synet under måltidet.

Så er der disket op med frokost. Mange af besætningens pokaler var udstillet, så vi kunne nyde synet under måltidet.

Studietur Italien - Limousine Foreningen takker Alvaro for gæstfriheden og opfordrer til gengæld ham til at komme til Danmark til Verdenskongressen 2012. Joh.. Han regner da med at skulle til Danmark!

Limousine Foreningen takker Alvaro for gæstfriheden og opfordrer til gengæld ham til at komme til Danmark til Verdenskongressen 2012. Joh.. Han regner da med at skulle til Danmark!

Studietur Italien - På næste besætningsbesøg så vi noget kvæg, som var helt specielt for denne egn. Chianina, hedder de. Man for tilskud til driften, for at bevare racen, som er blevet avlet fortrinsvist til brug som trækdyr til landbrugsredsaber. Her fortæller Mauro om

På næste besætningsbesøg så vi noget kvæg, som var helt specielt for denne egn. Chianina, hedder de. Man for tilskud til driften, for at bevare racen, som er blevet avlet fortrinsvist til brug som trækdyr til landbrugsredsaber. Her fortæller Mauro om

Studietur Italien - Chianinaerne er også kødkvæg, se et flot stykke kød. Dette sted var et kooperativ, som havde sit eget supermarked, hvor der blev solgt egne produkter, som også indbefattede de berømte italienske oste pecorino og mozzerella.

Chianinaerne er også kødkvæg, se et flot stykke kød. Dette sted var et kooperativ, som havde sit eget supermarked, hvor der blev solgt egne produkter, som også indbefattede de berømte italienske oste pecorino og mozzerella.

Studietur Italien - Tilbage på hotellet, hvor dagens indtryk blev fordøjet, og der blev serveret mad i bedste italiensk stil. Man skulle lige lære det, men hyggeligt var det!

Tilbage på hotellet, hvor dagens indtryk blev fordøjet, og der blev serveret mad i bedste italiensk stil. Man skulle lige lære det, men hyggeligt var det!

Studietur Italien - På besøg hos Adriano og Umberto Borgioli, den første Limousine besætning i hans område. Har eksisteret i 25 år og økologisk drevet.

På besøg hos Adriano og Umberto Borgioli, den første Limousine besætning i hans område. Har eksisteret i 25 år og økologisk drevet.

Studietur Italien - Tyrene slagtes i en alder af 2 år.

Tyrene slagtes i en alder af 2 år.

Studietur Italien - På spørgsmålet om besætningens avlsmål, blev der svaret gode moderegenskaber og mælk, mælk, mælk!

På spørgsmålet om besætningens avlsmål, blev der svaret gode moderegenskaber og mælk, mælk, mælk!

Studietur Italien - Der er ikke meget skygge at finde i den steghede middagssol. Temperaturen lå et godt stykke over 30 grader i skyggen.

Der er ikke meget skygge at finde i den steghede middagssol. Temperaturen lå et godt stykke over 30 grader i skyggen.

Studietur Italien - Adriano dyrker også vin, og vi skulle slevfølgelig smage på sagerne.

Adriano dyrker også vin, og vi skulle slevfølgelig smage på sagerne.

Studietur Italien - Vores hotel-madpakker blev indtaget under en skyggefuld pavillon med udsigt til staldene og med diverse vine som tilbehør. De Danske Limousineavlere har vist ikke noget at klage over!

Vores hotel-madpakker blev indtaget under en skyggefuld pavillon med udsigt til staldene og med diverse vine som tilbehør. De Danske Limousineavlere har vist ikke noget at klage over!

Studietur Italien - Adriano viser Bent og Mette hvilken vej, der fører til vores næste bestemmelsessted, slagteriet i Firenzuola.

Adriano viser Bent og Mette hvilken vej, der fører til vores næste bestemmelsessted, slagteriet i Firenzuola.

Studietur Italien - Fremme ved slagteriet, som er en del af CAF  (Cooperativa Agricola Firenzuola), som er et andelsselskab, som har specialiseret sig i behandling, opbevaring og markedsføring af landbrugsprodukter af høj kvalitet.

Fremme ved slagteriet, som er en del af CAF (Cooperativa Agricola Firenzuola), som er et andelsselskab, som har specialiseret sig i behandling, opbevaring og markedsføring af landbrugsprodukter af høj kvalitet.

Studietur Italien - Inde i slagteriet, som lige er rengjort efter dagens slagtninger.

Inde i slagteriet, som lige er rengjort efter dagens slagtninger.

Studietur Italien - Slagtermester viser nogle af de flotte udskæringer af oksekød frem i kølerummet.

Slagtermester viser nogle af de flotte udskæringer af oksekød frem i kølerummet.

Studietur Italien - Så var det tid til den kulturelle indsprøjtning. På besøg i Firenze kan man da starte med at hvile sige lidt…

Så var det tid til den kulturelle indsprøjtning. På besøg i Firenze kan man da starte med at hvile sige lidt…

Studietur Italien - Mette leder os hjemmevant gennem Firenzes smalle gader.

Mette leder os hjemmevant gennem Firenzes smalle gader.

Studietur Italien - Davidfiguren af Michelangelo foran byens rådhus. En bibelsk heltefigur, som symboliserer forsvar for borgerrettighederne i byen. Davidfiguren skal iflg. kunstkendere have den perfekte mandekrop..

Davidfiguren af Michelangelo foran byens rådhus. En bibelsk heltefigur, som symboliserer forsvar for borgerrettighederne i byen. Davidfiguren skal iflg. kunstkendere have den perfekte mandekrop..

Studietur Italien - Udsigt som et postkort. Floden Arno løber gennem Firenze.

Udsigt som et postkort. Floden Arno løber gennem Firenze.

Studietur Italien - At røre ved svinet giver evig lykke, så der er ingen grund til at holde sig tilbage!

At røre ved svinet giver evig lykke, så der er ingen grund til at holde sig tilbage!

Studietur Italien - Frode gør sig umage for at høre alt, hvad der bliver sagt af guiden. Frode og Linda, Aalestrup, var på deres første rejse med Limousine Foreningen.

Frode gør sig umage for at høre alt, hvad der bliver sagt af guiden. Frode og Linda, Aalestrup, var på deres første rejse med Limousine Foreningen.

Studietur Italien - En Italiensk kunstner havde fundet på at pynte lidt på gadeskiltene..

En Italiensk kunstner havde fundet på at pynte lidt på gadeskiltene..

Studietur Italien - Der blev budt på frokost i det inderste af en af Firenzes gamle bygninger med højt til loftet. Menuen stod på pasta mm, som vi efterhånden var blevet vant til.

Der blev budt på frokost i det inderste af en af Firenzes gamle bygninger med højt til loftet. Menuen stod på pasta mm, som vi efterhånden var blevet vant til.

Studietur Italien - Sviptur til Pisa, hvor det skæve tårn sandt nok stod. Et meget turistagtigt sted, hvor gadesælgere og boder fandtes i hobetal.

Sviptur til Pisa, hvor det skæve tårn sandt nok stod. Et meget turistagtigt sted, hvor gadesælgere og boder fandtes i hobetal.

Studietur Italien - Smarte boder, der lige kunne slås op – kunne det være en ide til en limousinebod?

Smarte boder, der lige kunne slås op – kunne det være en ide til en limousinebod?

Studietur Italien - Alle Danskere ude at køre med offentlig trafik ud af Pisa.

Alle Danskere ude at køre med offentlig trafik ud af Pisa.

Studietur Italien - Dette var dyrskuedagen. Vi blev budt velkommen med et måltid mad: en samling fiske- og krebsearter i en suppe med muslinger og blæksprutter.. Limousinefolket tog det pænt, men giver Bent æren for menuvalget. Det smagte dog fint og ingen var syge dage

Dette var dyrskuedagen. Vi blev budt velkommen med et måltid mad: en samling fiske- og krebsearter i en suppe med muslinger og blæksprutter.. Limousinefolket tog det pænt, men giver Bent æren for menuvalget. Det smagte dog fint og ingen var syge dage

Studietur Italien - Konsulent for Limousine og Charolais, Emanuel Vila, fortæller om limousineavlen i Italien. Her modtager han en lille erkendtlighed fra Dansk Limousine Forening som tak.

Konsulent for Limousine og Charolais, Emanuel Vila, fortæller om limousineavlen i Italien. Her modtager han en lille erkendtlighed fra Dansk Limousine Forening som tak.

Studietur Italien - Forventningerne til Dyrskuet i Firenze var ikke ret høje, da vi havde hørt, at der ikke kom ret mange dyr. Her er Limousine stalden.

Forventningerne til Dyrskuet i Firenze var ikke ret høje, da vi havde hørt, at der ikke kom ret mange dyr. Her er Limousine stalden.

Studietur Italien - Kun omkring 10 limousiner var til stede på skuet. Dette skyldtes kraftige nedskæringer fra kommunen pga. krisen.

Kun omkring 10 limousiner var til stede på skuet. Dette skyldtes kraftige nedskæringer fra kommunen pga. krisen.

Studietur Italien - Produkter fra lokalområdet på dyrskuet i Firenze: olivenolie, vin honning, trøfler, ost og meget andet godt.

Produkter fra lokalområdet på dyrskuet i Firenze: olivenolie, vin honning, trøfler, ost og meget andet godt.

Sponsorer
16-06-2024
Søndag d. 30/6 kl. 10.00 mødes vi i stald 51 på landsskuepladsen ...
14-06-2024
Landsskuet melder om en fantastisk tilslutning til årets skue, me...
11-06-2024
Se hvad der venter i næste nummer af Limousinenyt HER ...
11-06-2024
Elever fra Bygholm Landbrugsskole udstiller Limousiner på Horsens...
10-06-2024
  Sommerarrangement i område ØST Dansk Limousine Forening ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk