Efterårsmødet

Efterårsmødet - Stemningsfuld start på Dansk Limousine Forenings efterårsmøde 2012 hos Lene & Laurids Thomsen, Slifssø Limousine

Stemningsfuld start på Dansk Limousine Forenings efterårsmøde 2012 hos Lene & Laurids Thomsen, Slifssø Limousine

Efterårsmødet - I den gamle stald på Slifssøgård var seks store kvier – alle med ”til salg” skilte – bundet op til beskuelse.

I den gamle stald på Slifssøgård var seks store kvier – alle med ”til salg” skilte – bundet op til beskuelse.

Efterårsmødet - I den ”nye” stald kom køerne frivilligt frem til beskuelse.

I den ”nye” stald kom køerne frivilligt frem til beskuelse.

Efterårsmødet - Laurids fortalte ivrigt om dyrenes afstamning.

Laurids fortalte ivrigt om dyrenes afstamning.

Efterårsmødet - Kvien Slifssø Fennikel blev trukket helt frem i lyset, så mulige købere kunne se proportionerne.

Kvien Slifssø Fennikel blev trukket helt frem i lyset, så mulige købere kunne se proportionerne.

Efterårsmødet - Glade købere (Jane & Ebbe Kofod i midten) og tilfredse sælgere (Lene & Laurids Thomsen) fotograferet efter handlen.

Glade købere (Jane & Ebbe Kofod i midten) og tilfredse sælgere (Lene & Laurids Thomsen) fotograferet efter handlen.

Efterårsmødet - Næste stop: Klegvanggård Limousine, hvor Erik Carstensen indenfor i laden bød velkommen og fortalte om besætningen og landbruget.

Næste stop: Klegvanggård Limousine, hvor Erik Carstensen indenfor i laden bød velkommen og fortalte om besætningen og landbruget.

Efterårsmødet - I den hyggelige stald blev besætningslisten studeret grundigt og de enkelte limousinerne vurderet med kritiske øjne.

I den hyggelige stald blev besætningslisten studeret grundigt og de enkelte limousinerne vurderet med kritiske øjne.

Efterårsmødet - Stående frokost og limousinesnak i laden på Klegvanggård.

Stående frokost og limousinesnak i laden på Klegvanggård.

Efterårsmødet - Der var selvfølgelig takkegaver til alle værterne. Her er det Eva Hansen & Erik Carstensen, der begaves af Susanne Brandt.

Der var selvfølgelig takkegaver til alle værterne. Her er det Eva Hansen & Erik Carstensen, der begaves af Susanne Brandt.

Efterårsmødet - Videre til Slågård Limousine. Både unge og ældre deltagere i efterårsmødet lyttede interesseret til Jens Borups velkomst.

Videre til Slågård Limousine. Både unge og ældre deltagere i efterårsmødet lyttede interesseret til Jens Borups velkomst.

Efterårsmødet - Jens Borup fortalte om den udbygning af stalden, der både har givet bedre plads til dyrene og en mere hensigtsmæssigt indretning. Ædepladsen, som Jens står på, skrabes vha. Bobcat flere gange ugentligt.

Jens Borup fortalte om den udbygning af stalden, der både har givet bedre plads til dyrene og en mere hensigtsmæssigt indretning. Ædepladsen, som Jens står på, skrabes vha. Bobcat flere gange ugentligt.

Efterårsmødet - Bygningens tagkonstruktion er forlænget, hvilket overdækker ny fodergang. Nyt fremrykket fanggitter er monteret på bygningens stålbuer.

Bygningens tagkonstruktion er forlænget, hvilket overdækker ny fodergang. Nyt fremrykket fanggitter er monteret på bygningens stålbuer.

Efterårsmødet - De to ”fejlfarver” er Wagyu-krydsninger, som Jens forsøgsvis, og kun for sjov, har i besætningen.

De to ”fejlfarver” er Wagyu-krydsninger, som Jens forsøgsvis, og kun for sjov, har i besætningen.

Efterårsmødet - Esther Borup driver gårdbutikken ”Sløjfen” med tøj af eget design. Desuden sælges patchworkstoffer, syartikler mv. Esther har i tidernes morgen designet limousinefolkets grønne udstillervest.

Esther Borup driver gårdbutikken ”Sløjfen” med tøj af eget design. Desuden sælges patchworkstoffer, syartikler mv. Esther har i tidernes morgen designet limousinefolkets grønne udstillervest.

Efterårsmødet - Vin, taske og bifald til Esther og Jens Borup.

Vin, taske og bifald til Esther og Jens Borup.

Efterårsmødet - Resten af lørdagen foregik på Ladelund Efterskole (tidligere Ladelund Landbrugsskole). I den nye og helt unikke spisesal var der underholdning, spisning og fest til langt ud på natten.

Resten af lørdagen foregik på Ladelund Efterskole (tidligere Ladelund Landbrugsskole). I den nye og helt unikke spisesal var der underholdning, spisning og fest til langt ud på natten.

Efterårsmødet - Søndag formiddag mødte vi ind på Sdr. Omme Statsfængsel, hvor vi først var en kort tur i marken – kortegekørsel på markveje i egne biler (ingen billeder af dette).

Søndag formiddag mødte vi ind på Sdr. Omme Statsfængsel, hvor vi først var en kort tur i marken – kortegekørsel på markveje i egne biler (ingen billeder af dette).

Efterårsmødet - Statsfængslets landbrugsleder, Erling Christensen, fortæller om de næsten 1.000 hektar økologisk land- og skovbrug.

Statsfængslets landbrugsleder, Erling Christensen, fortæller om de næsten 1.000 hektar økologisk land- og skovbrug.

Efterårsmødet - Limousinebesætningen er under udvidelse til 120 køer. Besætningen er opdelt i fire hold. Der bruges langt overvejende foldtyre i besætningen.

Limousinebesætningen er under udvidelse til 120 køer. Besætningen er opdelt i fire hold. Der bruges langt overvejende foldtyre i besætningen.

Efterårsmødet - Under halvdelen af besætningen var på stald, da efterårsmødet fandt sted. Her køer i den beboede del af den nye store stald.

Under halvdelen af besætningen var på stald, da efterårsmødet fandt sted. Her køer i den beboede del af den nye store stald.

Efterårsmødet - Bemærk staldindretningen med skraberanlæg på ædepladsen, og læg mærke til strørobotten under loftet i baggrunden.

Bemærk staldindretningen med skraberanlæg på ædepladsen, og læg mærke til strørobotten under loftet i baggrunden.

Efterårsmødet - Også i stalden på Sdr. Omme Statsfængsel findes ”fejlfarver” - her i form af studede jerseytyre fra besætningen Statsfængslet på Søbysøgård. De statsdrevne fængselslandbrug har den politik ikke at aflive de nyfødte tyrekalve men at opfede dem.

Også i stalden på Sdr. Omme Statsfængsel findes ”fejlfarver” - her i form af studede jerseytyre fra besætningen Statsfængslet på Søbysøgård. De statsdrevne fængselslandbrug har den politik ikke at aflive de nyfødte tyrekalve men at opfede dem.

Efterårsmødet - Erling Christensen fortæller om de udfordringer, der er i at have indsatte som arbejdskraft i landbruget. På papiret er bemandingen høj, men når der regnes effektive timer, er billedet et helt andet. Mange indsatte er eksempelvis i behandling for mis

Erling Christensen fortæller om de udfordringer, der er i at have indsatte som arbejdskraft i landbruget. På papiret er bemandingen høj, men når der regnes effektive timer, er billedet et helt andet. Mange indsatte er eksempelvis i behandling for mis

Efterårsmødet - ”Farvel og mange tak for besøget”, synes denne limousineko at tænke. I alt 65 personer deltog i efterårsmødet 2012.

”Farvel og mange tak for besøget”, synes denne limousineko at tænke. I alt 65 personer deltog i efterårsmødet 2012.

Sponsorer
27-09-2023
Se nyhedsbrev fra Dansk Kødkvæg HER ...
26-09-2023
Foder og mineralers betydning for reproduktionen samt vellykket ...
25-09-2023
Husk at der på søndag den 1. oktober er deadline til næste udgave...
24-09-2023
Sidste dag på turen startede med et spændende besøg på avlsstatio...
23-09-2023
I Sydvestirland findes vel nok Irlands smukkeste og mest barske l...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk