Stor forskel på oksekødsprodukters klimabelastning

16-09-2020
En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre.

 

Forskningen har tidligere været udgivet i en rapport, der blev trukket tilbage.

I en videnskabelig artikel, som er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), er klimabelastningen for forskellige typer oksekødsprodukter, som spises i Danmark, kvantificeret for hele kæden fra landbrug til forbruger. Disse data er brugt til at bestemme klimaaftryk og arealforbrug såvel som den ernæringsmæssige profil af typiske danske kostmønstre, samt betydningen af at udskifte oksekød med andre fødevarer i disse kostmønstre. ... læs videre HER i Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
30-06-2025
På torsdag, fredag og lørdag går det løs på Landsskuet.  Bedøm...
29-06-2025
Vi er stolte af at have et godt samarbejde med Top Danmark, hvor ...
27-06-2025
Se de flotte biller fra Roskilde dyrskue under Galleri  ...
26-06-2025
I dag er der 1 uge til Landskuet Se kataloget for kødkvæg HER ...
25-06-2025
Regionskonkurrence på Landsskuet. Igen i år planlægger vi at a...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk