Kvægformand: Dyre nødslagtninger får flere til at sende dyr til DAKA

13-01-2021
Det skader klimaet, kampen for madspild og naturplejen, at det nu bliver dyrere at nød- og markslagte, mener kvægformand.

Fra Landbrugsavisen.dk:

Det strider imod al sund fornuft og hele agendaen om at opføre sig klimarigtigt og mindske madspild.

Sådan lyder kvægformand Christian Lunds reaktion på, nye gebyrer gør mark- og nødslagtninger betydeligt dyrere. De nye gebyrer blev meldt ud før jul og siden er intet sket.

Det ærgrer kvægformanden. Han vurderer, at flere kvægbrugere vil fravælge nødslagtninger, fordi det bliver en for omkostningstung opgave at udføre. I stedet for at dyret anvendes til fødevareproduktion, vil de blive sendt til destruktion hos DAKA.

"Det høje gebyr for syn af vilde dyr forud for slagtning står også i stærk kontrast til regeringens og EU’s ambitioner inden for natur og biodiversitet, hvor afgræsning af naturarealer spiller en vigtig rolle. Det er simpelhent uacceptabelt, at regeringen med den ene hånd kræver biodiversitet, og med den anden hånd indfører gebyrer, der gør det økonomisk urentabelt at drive naturpleje," udtaler Christian Lund.

Flere organisationer er enig med L&F om at det juridisk må være muligt at finde en anden og mindre bureaukratisk model, herunder DDD, DB, DN og ØL.

"Vi arbejder hårdt på at få den grundlæggende fejlfortolkning ændret. Og jeg kan kun opfordre til at Fødevarestyrelsen hurtigst muligt inviterer erhvervet og andre vigtige interessenter til en dialog, så vi sammen kan drøfte hvordan der kan findes en model for, hvordan kontrollen kan tilrettelægges på en måde, så der ikke indføres så høje gebyrer", siger Christian Lund.

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen (V) har nu indkaldt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) i samråd om sagen.

Sponsorer
18-03-2024
Husk at der er sidste deadline på- mandag den 1. april  til næste...
17-03-2024
Genomisk test Vi sender genomisk test til Frankrig næste gang ...
16-03-2024
Står du og mangler noget fra Limousineboden, så kan du spare frag...
15-03-2024
  Østdansk Kødkvæg og Roskilde  Dyrskue afholder klargørings d...
06-03-2024
Endelig er årets auktionskatalog klar så du lige nu og her kan se...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk