Fire dyrskuer aflyser: Corona gør det umuligt at afholde dyrskuer

06-05-2021
andsskuet, Det Fynske Dyrskue, Det Sønderjyske Fællesdyrskue og Roskilde Dyrskue har nu valgt at aflyse på grund af coronarestriktionerne.

Det Fynske Dyrskue, Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Landsskuet og Roskilde Dyrskue må nu også aflyse dette års dyrskuer.

Alle fire dyrskuer har valgt at kaste håndklædet i ringen som følge af, at den nye politiske aftale om genåbning af Danmark efter 6. maj 2021 ikke indeholder de lempelser for dyrskuer, som arrangørerne havde håbet. 

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse.

"Vi er utroligt kede af, at myndighedernes aftale om genåbning ikke giver mulighed for, at vi kan samles på Dyrskuepladserne i Herning, Odense, Roskilde og Åbenrå. Forbud mod dyrskuer før d. 14. juni og i efterfølgende periode restriktioner på både gæsteantal og camping gør det dog helt klart, at vi ikke kan gennemføre i år", skriver dyrskuerne i pressemeddelelsen.

"Der har hos alle fire dyrskuer været rigtig stor opbakning fra udstillere, frivillige og samarbejdspartnere og vi har lige til det sidste håbet, at der skulle vise sig en mulighed for at gennemføre netop vores arrangementer. Det blev så ikke tilfældet", står der videre.

Det er andet år i træk, at dyrskuerne bliver nødt til at aflyse på grund af corona-situationen.

KOMPENSATIONSORDNING PÅ PLADS

Regeringen har besluttet at videreføre kompensationsordningen fra sidste år, hvilket glæder de fire dyrskuearrangører.

"Med to år uden indtægter er det helt afgørende, at vi i 2021 har det økonomiske sikkerhedsnet, der sikrer, at en aflysning i det mindste ikke følges af et underskud", skriver de.

"Nu skal vi alle sammen komme os over skuffelsen og så ser vi frem mod at byde velkommen til nogle forrygende dyrskuer i 2022".

REN RUTSJEBANETUR

I slutningen af april, da en ekspertgruppe fremlagde sine anbefalinger til genmemførelse af større arrangementer under genåbningen af Danmark, var flere af dyrskueformændene da også ved at løbe tør for håb.

Det sidste håb er nu slukket.

"Sikke et år og sikke en rutsjebanetur for Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Endnu en gang må vi erkende, at der ikke bliver liv og glade dage på Dyrskuepladsen i Aabenraa. For andet år i træk har Corona situationen gjort det umuligt at afholde dyrskue", skriver formand Jørgen Popp Petersen og tovholder for Det Sønderjyske Fællesdyrskue Erik Nissen.

"Aflysningen er resultatet af en vinter og et forår, hvor politikerne ikke har kunne give os et klart svar. Tiden er løbet fra os alle, og vi vil meget gerne sige jer en stor tak", skriver Det Fynske Dyrskue på deres hjemmeside.

FAKTABOKS

De fire dyrskuer har kigget på nye datoer for 2022:

Roskilde d. 27.- 29. maj 

Det Fynske Dyrskue d. 3.- 5. juni 

Det Sønderjyske Fællesdyrskue d. 3.- 4. juni 

Landsskuet d. 30. juni – 2. juli 

Fra Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk