Stor ulv dræbte kalv på Skallingen - lørdag gik den efter en ko

26-05-2021
Naturstyrelsens ulveekspert er ikke i tvivl, men DNA-prøver vil om to-tre uger slå fast med sikkerhed, at det var en ulv, der tog livet af en kalv natten til fredag.

Ho: Natten til fredag blev hele Ho vækket af brølende kvæg fra Anne Marie Johnsen Slaikjærs indhegning ved Ho. Hun er datteren af hyrden i Ho, så han blev tilkaldt og kørte straks med sin firehjulstrukne cross-motorcykel ned til dyrene.

- Køerne går amok, når der er ulv. De kalder fuldstændig vildt, det er meget voldsomt, og det kan man slet ikke undgå at høre. De vækkede hele Ho, siger Bjarne Slaikjær og fortsætter:

- Jeg så ulven to gange dernede, den ene gang meget tæt på, nok kun to-tre meter fra. Den er meget stor.

Var du ikke bange?

- Nej, det er først bagefter, man tænker over den slags.

- Men så har jeg jo jobbet som hyrde på Skallingen ved siden af, hvor 400 kreaturer går og naturplejer. De får et tjek hver eneste dag, og fredag morgen ville jeg finde den kalv, jeg vidste var blevet født et par dage før. Men jeg kunne ikke finde den. Indtil jeg så den. Den var død, slået ihjel.

Ekspert ikke i tvivl

- Jeg kunne ikke afgøre, at det var ulv, men jeg havde selvfølgelig en mistanke, fordi jeg havde set ulven derhjemme natten før, men jeg sendte bud efter Naturstyrelsens ulveekspert. Han var ikke i tvivl, selvom det først kan slås fast med sikkerhed om to-tre uger, når vi får svar på de DNA-prøver, han udtog, og som er sendt til et laboratorium i Tyskland.

Men her slutter historien ikke.

Lørdag formiddag var hyrden på Skallingen igen, denne gang for at drive kvæget højere op på grund af oversvømmelser fordi det blæste.

Ulv ved højlys dag

- Så kunne jeg ikke finde koen til kalven, før jeg så den helt ude ved Ho bugt hvor den absolut ikke skal være. Men den er den er formentlig blevet jaget igennem hegnet, for jeg kunne se ulven stod lige i nærheden. Koen stod i vand, ulven stod på land. Jeg kunne kun iagttage det, for jeg kunne ikke komme derud på grund af vandet. I aften, når vandet er faldet, må jeg ud og se, om jeg kan finde koen, siger Bjarne Slaikjær og fortsætter:

- Normalt går en ulv ikke efter kvæg. Den kan klare en kalv, men det er helt usædvanligt, hvis den går efter voksent kvæg. Måske har koen lugtet af kalven.

Hvad kan du gøre?

- Nu er det måske et særligt tilfælde på Skallingen. Vi plejer ikke at have kalve derude. Det var et uheld.

I er årvågne?

- Selvfølgelig er vi det. Nu har den jo været i området et års tid.

Har du en holdning til ulven?

- Nu er ulven her, så er der ikke andet at gøre end at overholde de spilleregler, der er.

Kilde: JV.DK

Sponsorer
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk