Salmonella Dublin kontrolkampagne

12-05-2014
Både mælkeleverende og ikke mælkeleverende besætninger kan få besøg, når Fødevarestyrelsen gennemfører en kontrolkampagne for salmonellasanering i perioden fra hen over sommeren.

Fødevarestyrelsen gennemfører hen over sommeren en tematiseret stikprøvekontrol kontrolkampagne i besætninger i niveau 2 i det højprævalente område. Besætningerne er tilfældigt udpeget, og det forventes at der vil være en overvægt blandt større mælkeleverende besætninger, men at også ikke-mælkeleverende besætninger af forskellig størrelse og type vil blive besøgt.

 

Besøgene varsles skriftligt 14 dage forud. Fødevarestyrelsen har oplyst af følgende elementer bl.a. vil indgå i kontrollen:

- om der er flyttet dyr i strid med bekendtgørelsen vedr. salmonella hos kvæg Dvs. om der er flyttet hundyr til andre besætninger. De eneste tilladte flytninger er til egne besætninger, til andre besætninger udelukkende med dyr fra egen besætning, til slagtning eller til eksport.

- om der er udarbejdet en handlingsplan for bekæmpelse af salmonella i besætningen. Handlingsplanen skal jf. bekendtgørelsen være besætningsspecifik, aktiv og tidsbegrænset.

- KO-krav vedr. hygiejneforordningen, herunder bl.a.

  1. o Mulighed for håndvask ved ind- eller udgang fra besætningen.
  2. o Mulighed for vask og desinfektion af tøj, fodtøj og andet udstyr, der skal medbringes i besætningsområdet.
  3. o Kontrol af at personer med sygdomme, der kan overføres mellem dyr og mennesker (zoonoser) ikke er i kontakt med besætningens dyr.

 

Gives der ved kontrollerne indskærpelser eller påbud, skal man være opmærksomme på at der oftest vil blive gennemført et opfølgende tilsyn, som vil være gebyrbelagte.

Kaspar Krogh

 

Sponsorer
26-04-2024
Så er der åben for tilmelding af dyr til Landsskuet den 4. &ndash...
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling d. 20/5 2024 Det er tid til å...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk