Mere værdi i Dansk Kødkvæg

15-02-2021
Danish Crown har igangsat en proces, som skal modernisere virksomhedens kødkvægskoncept. Det skal hjembringe en højere værdi til producenten ved at komme tættere på markedet og forbrugerne.

Kød fra Dansk Kødkvæg skal hjembringe en højere pris til producenten. Det er ambitionen i Danish Crown Beef, hvor konceptet nu er ved at blive gået igennem i sømmene. Her er alle raceforeninger inviteret med i arbejdet, hvor det skal sikres, at konceptet bliver tilrettelagt efter forbrugerne og markedspræferencer.

Det bliver ledet af Solvejg Horst Petersen, der er afdelingsleder i Ejerservice ved Danish Crown Beef.

- Vi vidste, at der var mere værdi at hente i kødkvæget, men det kræver et skarpt koncept til forbrugerne og et fast leverancemønster til detailhandelen. Derfor gik vi sammen med raceforeningerne og vores eget kødkvægsudvalg for at skabe et koncept, som kan give mere værdi, og som er forankret i praksis ude ved producenterne, siger hun.

Det er især fire parametre, der bliver udslagsgivende.

Forbrugere og marked
Her kigges der på, hvordan kødet skal være for at skabe et interessant marked. Hvor ensartet skal dyrene være vægtmæssigt ved slagtning? Hvilken alder skal dyret have? Hvordan skal fedtmarmoreringen være?

Volumen og leverancer
For at gøre konceptet interessant for detailhandelen skal der være en fast volumen at aftage. Derfor skal der være dyr til slagtning hele året, og det er en opgave, som skal drøftes mere indgående med leverandørerne til konceptet.

Bæredygtighed
Hvis værdien på konceptet skal løftes, kan det være via bæredygtighed. Derfor skal konceptet udvikles efter, hvad de danske forbrugere vil betale mere for, når det kommer til dyrevelfærd og klimaaftryk. Det kunne være ko og kalv sammen, dyr på græs, særligt foder, lavt medicinforbrug eller klimaaftryk.

Dokumentation og certificering
For at skabe et koncept skal det kunne dokumenteres og certificeres af en uafhængig part. Det unikke i konceptet skal kunne dokumenteres på en praktisk og økonomisk måde for alle producenter uanset størrelse.

Jord og bord tættere sammen
En af de producenter, der har siddet med i processen og været med til at skabe konturerne til konceptet, er Jørgen Larsen, der er kødkvægsproducent og en del af bestyrelsen i Danish Crown Beef. Han lægger vægt på, at det kommer til at kræve samarbejdsvilje fra andelshaverne for, at konceptet kan blive en succes.

- Som producenter kræver det, at vi kan levere mængder over hele året i den størrelse og kvalitet, forbrugerne efterspørger, hvis konceptet skal blive en succes. Dansk Kødkvæg skal være lavet til forbrugerne, og vi kommer til at binde kæden fra jord og bord noget bedre sammen.

Han sammenligner det med Danish Crowns tilsvarende koncept for Dansk Kalv, som det seneste år er blevet et stærkt brand i den danske detailhandel.

- Dansk Kalv har ensartede mængder og en stærk fortælling, og det gør, at der kan bygges et brand sammen med Coop omkring kalvene. Det er den samme vej, vi skal med kødkvæget, hvor vi forhåbentlig kan lave et lignende koncept, som på sigt kan blive et brand, siger Jørgen Larsen.

Godt samarbejde
Solvejg Horst Petersen glæder sig til at præsentere konceptet for Danish Crowns andelshavere. Hun lægger især vægt på, at samarbejdet omkring konceptet har været positivt.

- Siden vi første gang luftede tankerne omkring et stærkere koncept for Dansk Kødkvæg i foråret, har vi oplevet stor opbakning fra næsten alle raceforeninger og vores egne andelsejere. Der har været en stor vilje til at få det her til at lykkes fra alle parter, så jeg glæder mig til, at vi kan præsentere det både for vores andelsejere og for de danske forbrugere, siger Solvejg Horst Petersen.

 

Kilde Danish Crown 

Sponsorer
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
11-04-2024
I sidste udgave af Limousine Nyt blev der annonceret en spændende...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk