Leverikter - kursus

08-08-2019
I Holland er Leverikter ligesom i Danmark et almindeligt problem for græssende køer og får. Uanset om formålet med afgræsning er naturpleje eller kød-/mælkeproduktion, så er er leverikter en usynlig fjende, som kan have store konsekvenser for kvæg og får, der i perioder afgræsser fugtige arealer.
Sidst i august kommer den hollandske dyrlæge Judith van Andel til Danmark. Hun er en populær underviser blandt hollandske landmænd og rådgivere og vil på et kort kursus forklare hvordan man kan kortlægge et areal for tilstedeværelse af mellemværten for leverikter, pytsneglen Galba trunculata. Ved at lære landmænd, dyrlæger og naturmedarbejdere hvor sneglen findes på arealerne og muligheder for at diagnosticere snegleinfektioner, er man et stort skridt videre med at undgå tab som følge af leverikteinfektionen. Diagnosen for kronisk leverikteinfektion demonstreres ved at undersøge gødning med en “FlukeCatcher”, et simpel sisystem, vil være et andet supplerende redskab for landmænd og praktiserende dyrlæger. På kurset vil forskellige behandlingsstrategier – også dem uden medicin blive diskuteret.


Se mere på https://okologi.dk/kalender, hvor man også tilmelder sig og betaler. - du kan også søge på leverikter på Økologisk Landsforenings hjemmeside og der vil komme flere arikler frem.

    

Sponsorer
05-12-2019
Nye regler hjælper ikke kvægavlere, der har fritgående dyr i natu...
03-12-2019
Her bringer vi nyhedsmail fra ILC France 2020, hvor der opfodres ...
25-11-2019
Benyt dette enestående tilbud for at markedsføre din Limousinebes...
22-11-2019
Dansk limousine forening har nu underskrevet kontrakt med den fra...
19-11-2019
Det er nu igen tid til at kigge sig om efter nyt og spændende sæd...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 87 40 52 99 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk