Julemotion til Limousineavlere

26-12-2017
Julen er over os, og forhåbentligt er der nogle hyggelige dage med familie og venner. Julen er præget af rigtig mange traditioner, så som at tage et grantræ ind i stuen og pynte det flot, at give hinanden gaver og at spise godt og sikkert lidt for me

Noget andet der for flere der arbejder med Limousiner, bør være en jule tradition er at få tjekket om der er unge dyr i besætningen der er klar til at blive vejet til enten 200 dage eller 365 dage. De indledende øvelser kan ske i ro og mag bag computeren hvor man i Webdyr Plus finder udskriften der hedder ”vejeliste”, hvis du synes at det med brug af computere er lidt tungt, så kan en del af jule hyggen måske være at få hjælp til dette af et barn eller barnebarn. Selve vejningen kan være god motion hvis dyrene skal trækkes på vægten, men det gør bare at men kan spise lidt ekstra af den gode julemad med god samvittighed. Når dyrene er vejet indtastes dato og vægt, i Webdyr plus under ”mine registreringer”.
 
Ved at deltage i vejearbejdet får du værdifulde informationer om dit avls og fodringsarbejde, er dine dyr væsentligt lettere end gennemsnittet så kan der højest sandsynligt være forbedringer at hente på den ene eller anden bane, eller måske på begge? Ved at deltage i vejearbejdet er du også med til at bidrage med væsentlige informationer omkring vores fælles avlsarbejde. Arbejdet med at få vejet dyrene er blevet endnu mere vigtigt nu hvor vi ikke længer får informationer om tilvækst fra individprøven.
Fra avlsudvalget ønskes en god Jul og et godt nytår, vi håber at rigtig mange vil være med til at støtte op om at indberette vejningerne og avlsarbejdet i det nye år.
Husk at du også må bruge specielt målebånd til at finde dyrenes vægt, dette kan købes i vores webshop.   

  

Sponsorer
12-08-2022
Himmerlandskød A/S må nu sætte noteringen ned. Måske er toppen...
11-08-2022
Afregningspriserne på okse- og kalvekød er historisk høje, men ti...
08-08-2022
Læs det nyeste nyhedsbrev fra Dansk Kødkvæg HER ...
05-08-2022
Mols Laboratoriets tilgang til kvægdrift er langt fra almindelig ...
04-08-2022
Danske forbrugere har de seneste måneder skåret ned på indkøb af ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk