Datter skyder formue ind i fars livsværk

23-04-2021
Skare Gruppen er presset af pandemi og mange års underskud. Revisor løfter advarselsflag på likviditeten - men familien tror fortsat på fremtiden for Kurt Skares livsværk.

Familien Skare kaster stadig mere af formuen ind for at hjælpe Skare Gruppen gennem svære tider.

Det viser regnskaberne for Vejen-koncernen, som Kurt Skare opbyggede med egne hænder og som den 76-årige sammen med datteren Gitte Skare står i spidsen for.

Gitte Skare har nu lagt hele sit holdingsselskabs formue på 76,4 mio. k.r ind i familiekoncernen. Det er en forøgelse på 18,5 mio. kr. siden sidste år.

Ifølge regnskabet har Gitte Skare lovet banken, at de må få tilgodehavender først.

Samtidig ansætter hun sin ejerandelpå 33 procent af Skare Holding til 0 kroner.

Skare-Gruppens regnskaber landede i de offentlige registre tirsdag. Det var absolut sidste frist, før selskaberne var sendt til tvangsopløsning.

REVISOR: STRAM LIKVIDITET

Heller ikke i år har familien Skare ønsket at kommentere de økonomiske resultater. Altså stammer oplysningerne derfor kun fra selskabernes offentligt tilgængelige regnskaber, udfærdiget af familien.

Her tegnes et fortsat bekymrende billede af koncernen, der årligt køber 30.000 kreaturer fra danske landmænd i datterselskabet Århus Slagtehus, men ellers bygger forretningen på import af kød fra især det østlige Europa.

Revisoren fra Deloitte bemærker, at der må tages forbehold for going concern.

"Koncernens kortsigtede likvitetet er stram og væsentlig begrænset som følge af lageropbygning samt foretagne investeringer indenfor Skare Gruppen", lyder det, før han konstaterer, at koncernen må og skal nå de opstillede budgetter, nedbringe et stort varelager, samt opnå en afdragsordning med Skat om udskudt skat og moms.

Pengestrømsopgørelsen var i minus med en kassekredit til bankforbindelsen Nykredit trukket på 80 mio. kr.; 2 mio. kr. mere end sidste år.

SJETTE ÅR MED MINUS

Ser man alene på driften af selskabet, er det ellers gået bedre i 19/20 end de senere år. Driftresultatet var for første gang siden 13/14 positivt i Kurt Skare Holding med 5,7 mio. kr.

Alligevel endte bundlinjen for sjette år i træk i rødt, og der er nu samlet tabt 124 mio. kr..

Dette ses direkte i egenkapitalen for Kurt Skares holdingsselskab. I 13/14 lød den på 195 mio. kr men efter 19/20-regsnkabet, er den nu reduceret til 66,5 mio. kr. En tredjedel.

Kurt Skare Holding omfatter ikke hele Gruppens omsætning, idet pålægsdelen er lagt selvstændigt i Skare Food.

Her er der det sidste år investeret absolut mest, over 60 mio. kr. i koncernen, fordi man har arbejdet med at få integreret det opkøbte Defco.

Heri bemærkes det også, at coronapandemien har ført til udfordringer. Skare bemærker som helhed, at de nedlukkede restauranter har ført til lageropbygning af især de dyrere delstykker.

I regnskabet for Kurt Skare Holding var der lager for 223 mio. kr. af færdige varer - svarende til over to måneders samlet salg for selskaberne.

Familien erklærer sig dog optimistisk for de kommende år og forventer stigende omsætning og øget indtjening, når nedlukningerne ophører.

FAKTABOKS

Skare Gruppen

  • Omsætning konsolideres ikke fra koncernens mange selskaber, der i et vist omfang også handler med hinanden. Anslået niveau omkring 2 mia. kroner.
  • De seneste år har været hårde og Kurt Skare Holding ApS har haft underskud efter skat på 124 mio. kr. efter skat.
  • Revisor bemærker i nyeste regnskaber, at likviditeten er stram.
  • Koncernen slagter omkring 30.000 kreaturer i Danmark årligt.

Kilde: Landbrugsavisen.dk

Sponsorer
26-04-2024
Så er der åben for tilmelding af dyr til Landsskuet den 4. &ndash...
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk