Dansk kalve- og oksekødsproduktion er kortlagt for at finde vejene til mindre klimabelastning

29-11-2022

SEGES Innovation har kortlagt dansk kalve- og oksekødsproduktion. Nu undersøges metanreducerende foderadditiver til slagtekalve og kødkvæg. Der regnes på, hvordan den samlede klimabelastning påvirkes, hvis der rykkes rundt på de enkelte produktionsformer.

 

Stor forskel på klimabelastningen 

Kalve- og oksekød bliver aldrig det helt gode klimavalg, da det direkte sammenlignet med andre kødtyper, som gris og fjerkræ, har et højere klimaaftryk pr kg kød. Det skyldes, at kvæg producerer metan, som er en belastende klimagas. Men alle tæt på landbruget ved også, at man langt fra bare kan tale om et kg oksekød – heller ikke i klimamæssig forstand, for kalve- og oksekødet kommer fra mange forskellige produktionsformer. 

Der er forskel på klimaaftrykket på et kg fars fra en 4. laktations malkeko, et kg steg fra en renracet Holstein tyrekalv, en krydsningskvie med en kødkvægsfar eller en renracet kødkvægskalv, der har udført to års naturpleje sammen med sin mor, før den er endt som en lækker roastbeef.

 

Læs hele artiklen HER

Sponsorer
20-04-2025
Ulvens status ændres i EU og baner vej for nye danske regler D...
17-04-2025
Dansk Limousine Forening afholder generalforsamling fredag d. 9. ...
16-04-2025
Kreaturnoteringerne får endnu et løft, og Danish Crown Beef medde...
14-04-2025
Det ville gavne biodiversiteten, men det er forbudt: Mærkelige re...
12-04-2025
Se hvad der venter i det kommende nummer af Limousinenyt HER ...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk