Avlsdyraktion i pressen

21-03-2020
Nedenstående om Onlineauktionen er sendt ude til pressen og er at læse i div. medier


Nytænkt Limousineauktion foregår d. 22. marts kl. 13

Corona-situationen har tvunget Dansk Limousine Forening til at nytænke sin traditionsrige avlsdyrsauktion. Auktionen skal foregå online i stedet for fysisk.

Nej til at opgive auktionen

Alt var på plads til at gennemføre endnu en publikumsmagnet af en avlsdyrsauktion, da Coronaens indtog i Danmark satte en effektiv stopper for begivenheden.

Men auktionsudvalget og sælgerne nægtede at opgive auktionen og lade alle forberedelserne være spildte. Efter en hurtig omgang nytænkning stod det klart, at auktionen over de 10 avlstyre, 3 kvier og 2 køer i stedet skulle gennemføres online.

Frivillige arbejder på højtryk

Siden statsministerens første Corona-pressemøde har de frivillige omkring auktionen og foreningens hjemmeside derfor arbejdet på højtryk for at få online-auktionen op at stå.

Nu mangler kun de allersidste detaljer og tests, for at auktionen over de 15 katalognumre søndag d. 22. marts fra kl. 13.00 kan løbe af stablen på www.dansklimousine.dk .

Køberne forbereder sig

Køberne er også i gang med at forberede sig til auktionen. De studerer stamtavler, katalogbeskrivelser og billeder af dyrene.

Ekstraordinært har hovedparten af sælgerne også lavet små videoer af dyrene som en erstatning for den besigtigelse, som traditionelt finder sted lige før selve auktionen. Disse videoer er – ligesom stamtavler mv. – tilgængelige via foreningens hjemmeside www.dansklimousine.dk, og de studeres lige nu meget flittigt.

Auktionsbetingelser og praktiske informationer til byderne findes ligeledes på hjemmesiden.

Medlemmer af Dansk Limousine Forening har automatisk adgangskode til selve bud-siden. Ikke-medlemmer, som er interesseret i at købe, kan forud for auktionen rekvirere en byder-adgang og har dermed også mulighed for at erhverve sig en ny avlstyr eller et hundyr til egen besætning.

Køberne forbereder sig desuden også på auktionen ved at byde på det test-dyr, som lige nu er det eneste synlige emne på online-auktionen.

 Publikum kan også følge med

Det store fysiske fælleskab omkring auktionen kommer selvfølgelig til at mangle, men stemningen hjemme i stuerne søndag eftermiddag kommer med garanti til at være højspændt, efterhånden som auktionen skrider frem. Både købere, sælgere og publikum i øvrigt kan følge med på www.dansklimousine.dk

En succesfuld online-auktion kan vise vejen frem

Alle i bestyrelse og auktionsudvalg er spændte på forløbet af online-auktionen. Om køberne tager godt imod online-versionen af den traditionsrige avlsdyrsauktion, så kan det, der lige nu er en nødløsning, måske være inspiration til foreningens fremtidige måde at holde avlsdyrsauktion på.

Sponsorer
25-05-2024
Storm har fået en kalv af bedstefar og er nu klar til dyrskue ...
24-05-2024
Faglige nyheder til besætningsejere: Hvad er bluetongue, og hvilk...
22-05-2024
Vil du skrive og tage billeder til sommerens skuer? Dyrskue sæ...
21-05-2024
Mads Have passer 900 malkekøer til dagligt og nyder at komme hjem...
18-05-2024
Ungdomsshow 2024 En gruppe unge mennesker er gået sammen om at...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk