150 landmænd leverer feinschmecker kød til webshop: Danske Bøffer går i luften i weekenden

08-05-2021
Jan Winum Povlsen fra Lindknud ved Vejen har 15 limousinekøer, der alle har navne. Fritidslandmanden er også drivkraften bag en ny webshop, der skal sælge kødpakker til forbrugere over hele landet.

Kød: 150 landmænd vil levere ribeye, mørbrad og hakkekød i kassevis, når den nye webshop Danske Bøffer åbner en af de nærmeste dage.

- Vi er en kreds af medlemmer fra Dansk Limousine Forening, der står bag forretningen, fortæller Jan Winum Povlsen.

Ideen har ulmet i lang tid, og gennem de seneste måneder har en arbejdsgruppe bestående af seks mand og en kvinde for alvor lagt kræfter i arbejdet.

- Lige nu vælter det ud med måltidskasser, der leveres lige til døren. Den trend vil vi gerne være en del af. Med vores egen webshop ser vi en mulighed for at styre kommunikationen omkring det gode kød, som vi gerne selv vil prissætte.

Han har haft limousinekvæg i 35 år.

- Jeg har kun 15 køer. De har alle et navn, går løs i stalden og er ude på enge og kær om sommeren, hvor de er med til forbedre livsbetingelserne for fugle og insekter. Mange af de 150 landmænd har ligesom jeg limousinekvæg som fritidsbeskæftigelse, og vi ved godt, at nogen i branchen kalder os puddelhundeavlere. Hvis vi skulle afsætte kødet på traditionel vis, så kunne det ikke løbe rundt økonomisk. Samtidig drukner vores kød lidt i de normale salgskanaler, fortæller Jan Winum Poulsen, der også driver en virksomhed, der sælger alkolåse til biler.

Kasser på 10 kilo

Førhen havde mange af de små kvægavlere tilladelse til at sælge kød som gårdbutik. Dyr blev sendt til slagteren, der så typisk delte dem i fire, så hver kunde fik 80 kilo kød med hjem til fryseren.

- Sådan er det ikke mere. Folk har ikke en fryser, de ønsker at have 80 kilo kød i. De har i stedet en skabsfryser under køleskabet.

Derfor vejer de kasser med 40 måltider kød, som webshoppen Danske Bøffer sælger, kun omkring 10 kilo.Han forventer, at kunderne vil være den moderne husstand, der har en mindre fryser og er vant til at købe til den husholdning på den korte bane.

- Vi ser slagtere og andre butikker tilbyde kødpakker i ti kilos størrelsen på Facebook. Og der er vi absolut konkurrencedygtig. Især med kvaliteten, da de møre bøffer er krogmodnet i tre uger, og det er dansk produceret, og det værdsætter forbrugeren i dag.

Lille spiller på markedet

Kødkasserne sælges under navne som luksuspakken, kokkens valg og hverdagsfest. Dykker man ned i kokkens valg, så indeholder den alt fra hakket kød til bøffer og koster 1399 kroner for ti kilo kød, der er indfrosset, vakuumpakket og bliver leveret til døren.

Den nye webshop forventer at sælge syv-otte tons kød om måneden. Det svarer til 25 dyr.

- Vi kan levere under en procent af det oksekød, der bliver forbrugt på det danske marked. Så vi er bevidste om, at vi er for feinschmeckere. Lige nu har vi 2500 dyr, der passer til konceptet. Vores bøf skal veje 300 gram, og så skal den have en størrelse, så den stadig kan være to centimeter tyk. Hvis dyret bliver for stort, så bliver bøffen så tynd, at den kommer til at fylde hele tallerkenen, hvis den skal holde vægten på de 300 gram.

Lige nu vælter det ud med måltidskasser, der leveres lige til døren. Den trend vil vi gerne være en del af.

Danske bøffer

Foreløbig har 150 medlemmer af Dansk Limousine Forening sagt ja til at levere kød til den nye webshop, Danske Bøffer.

Foreningen tæller knap 500 medlemmer, og antallet af leverandører ventes at vokse.

Danske Bøffer ejes af alle landmændene i Dansk Limousine Forening, og overskuddet sendes tilbage til leverandørerne af kødet.

Kapitalen bag Danske Bøffer kommer fra Unik, der er foreningens afsætningsselskab.

Unik har tidligere afsat kødet i Irma og en lang række faste restauranter.

Der afsættes fortsat Limousine kød fra Naturligvis Limousine gennem en række udvalgte supermarkeder.

De deltagende landmændene bor i hele landet.

 

Fra JydskeVestkysten.dk

Sponsorer
26-04-2024
Så er der åben for tilmelding af dyr til Landsskuet den 4. &ndash...
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk