Limousine på bordet fra Bygholm Landbrygsskole

13-03-2017
Arrangementet mandehørm 2.0 var igen i år en succes, nedenfor kan opskriften på Gravad okseinderlår ses

 THOMAS OG JONAS OPSKRIFT PÅ:

GRAVAD OKSEINDERLÅR MED SALTBAGT SELLERI PURE SAMT SYLTEDELØG.

Gravad okseinderlår
Skær okseinderlåret ud i lange stykker der er 5 x 5 cm i tykkelsen og højden. (stykket vil nu ca veje 800g)
Lav en blanding af 100g salt – 100g sukker – 10g korianderfrø – 10g fennikelfrø – 10g spidskommenfrø – 10g sennepsfrø. Det hele blændes godt sammen og gnides på kødet så det dækker over det hele, læg kødet på køl i en bakke og vend det en gang dagligt i 4 dage.
Herefter tages kødet op af gravningen (der vil nu være stor mængde vand i bakken det er helt ok). Og dryppes af på et viskestykke. Herefter er det klar til at blive skåret i tynde skiver og serveret.
Saltbagt selleri pure
Vask et helt selleri godt, så der ikke er noget jord på. Lav så en blanding af 800g salt og 800g mel der røres til en tyk dej med ganske lidt vand der tilsættes i små mængder. Pas på med at komme for meget vand i dejen, da den så vil glide af selleriet under bagningen.
Når dejen er godt sammenrørt, kommes den om selleriet. Den skal dække med et ca 1 cm tykt lag hele vejen rundt om selleriet, uden der er noget huller.
Herefter kommes selleriet op i en bradepande, og bages i ovnen ved 160grader i en halvanden times tid.
Når selleriet er bagt, skulle det gerne være helt mørt når man brækker saltdejen af. Ved at skære selleriet over, kan man komme ind til det helt møre kød (undgå at tage skrallen) som kommes i en blender og blendes helt glat. Brug evt lidt smør til at blende med hvis man vil have lidt fedme i smagen. (husk at smage til med salt op peber til sidst.) når puréen er helt glat kommes den i sprøjte pose så den er klar til anretning.
Syltede løg
Ta 10 løg og skær i store både efter de er skrællet, læg dem i en bøtte der kan lukkes helt tæt med låg.
Kog 1 liter eddike, 1kg sukker, 3 dl vand op med lidt laurbærblade, sennepsfrø og andet krydderi man evt kan lide. Når lagen koger kommes den over løgene og de trækker gerne en ugen kan holde sig op til en måned. Hvis man passer på at der ikke kommer bakterier i. Løgene er en stor portion, der er alt for mange til kun denne ret. Men når man vender sig til at have dem på lager, finder man nemt noget at bruge dem til i andre sammenhæng:)
Anretning
Skær det gravad okseinderlår tyndt og læg det på et fad, lav små topper rundt på kødet med selleri puréen, og pynt med de syltede løg og evt brøndkarse.

Sponsorer
26-06-2019
Endeligt program og katalog...
26-06-2019
Der er nu kommet billeder af vinderdyr fra Horsens Dyrskue i gall...
25-06-2019
Hej med jer. Jeg har i PR udvalget fået til opgave at gentage ...
24-06-2019
Direktør, Henrik Billmann, Friland, meddeler, at prisstigningen s...
23-06-2019
Stor, flot dame – fransk født og bor på Mors – nu Miss World, Cha...

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 87 40 52 99 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk