Limousine Unik har afholdt generalforsamling

27-03-2014

Skrevet af Kristian Jensen

Limousine Unik afholdte ordinær generalforsamling lørdag den 22. marts på Sevel kro, hvor der deltog 40 personer.
Formanden Jørn Højgaard Sørensen startede med at mindes Limousine Uniks første direktør og idemanden bag Limousine Unik, Kurt Simonsen. Kurt døde den 5. april 2013 efter næsten 25 års kamp mod sclerose.
I sin formandsberetning kom Jørn Højgaard Sørensen ind på følgende forhold:
Året 2013 blev på flere måder et forandringens år. Først stoppede Karsten Dejbjerg som direktør i Friland efter godt 20 år. Karsten var manden, som vi lavede aftalen med om salget af Limousine kalven i 1995 med opstart 1. januar 1996, og senere kom Limousine oksen også med i salget.
Karsten var altid med til vores julemøde i Limousine Unik, hvor han altid var med på nye tiltag.
Karstens afløser Henrik Billmann, som nogle af jer møder for første gang i dag, har overtaget ikke bare Karstens tjans med julemødet, men også kontakten og en stor del af det arbejde, som Arne Dyreberg har haft til bestyrelsen.
Det er til tider en stor arbejdsopgave, du har fået, Henrik. Vi er ikke altid helt nemme at have med at gøre, det har du jo nok fundet ud af – velkommen til arbejdet.
Arne Dyreberg, som blev ansat af Friland den 1. januar 1996 til at varetage arbejdet med afsætningen af Limousine Unik, og som vi har haft stor glæde af i mange år, valgte at stoppe kort tid efter vores maj møde sidste år.
Arne har gjort en kæmpe indsats for at tilfredsstille vore ambitioner med salget af Limousine Unik. Det har han gjort i godt 17 år, og på bestyrelsesmødet i september fik vi taget afsked med Arne.
Afsætningen det sidste år har ikke helt levet op til forventningerne.
Med hensyn til leveringerne hen over året forsøger bestyrelsen sammen med Jens Peter hos Friland at tilpasse tillæggene sådan, at der, hvor vi mangler dyr, sættes tillægget op, og der hvor vi har for mange, sættes det lidt ned. Tillægget blev i februar sat 0.50 kr. ned til 1 kr. I maj og juni hæves tillægget med 1 kr. og 2 kr. til henholdsvis 2 kr. i maj og 3 kr. i juni. Vi ved godt, at det er vigtigt at melde ud i god tid, da det tager næsten 2 år fra kalven laves til den slagtes, påpegede Jørn Højgaard.

Henrik Biilmann fra Friland kom i sin beretning ind på følgende emner:
Rent salgsmæssigt oplevede vi i regnskabsåret 2012/2013 et lidt lavere niveau.
Dette er der primært tre årsager til:
- SuperBest` valg af større fokusering på Friland Kødkvæg vender positivt for de ældre dyr og dermed også Limousine racen, men går isoleret set ud over omsætningen af Limousine Kalvekød.
- Irma havde et lidt ”stille” år med et lavere aktivitetsniveau på Limousine Kalv og generelt en lidt vigende omsætning.
- Vi manglede dyr i sommerperioden.
Yderligere er Superbest stoppet med selv at hakke kalve- og svinekød, hvilket gør det sværere at udnytte de større delstykker i butikkerne.
Generelt tilbydes der meget kalvekød, hvor kæden/butikken ikke skal markedsføre hele dyret. Denne tilgang er noget mere kompliceret på de små og mere specielle kødkoncepter.
Tillægget endte samlet set på 3,85 mod 4,05 året før (regnskabsåret 2011/12 mod 2012/13)
Vi har fra oktober 2013 til nu modtaget 21% flere dyr, end i samme periode sidste år og i samme periode udbetalt 3,71 kr./kg mod 2,93 kr./kg sidste år.
Samlet set er der pga. de 21% flere dyr og det højere tillæg udbetalt 51% mere end i de første 23 uger af sidste regnskabsår.
I indeværende år er der gjort/vil der blive gjort følgende tiltag for at fremme en vækst i salget igen:
Nye inspirations foldere med 4 opskrifter til uddeling i butikkerne.
Aktivt med i Irma’s Metro Express´ ekstra kampagner.
Ekstra pres på for at få markedsførings materialer op i butikker med fokus på, hvad der gør Limousine kalvekødet til noget særligt.
Øge salgsindsatsen ifht. Superbest butikker.
Udvikling af nye detail sortiment pakker til Irma.
Med ovenstående tiltag mener vi, at der er taget nogle gode initiativer, som vi forventer vil kunne hjælpe salget videre fremad, fremhævede Henrik Biilmann.
Efter de to beretninger havde vi en god og konstruktiv debat, hvor flere forhold blev afklaret.
Valg.
Børge Pedersen blev genvalgt til bestyrelsen, og som 1. suppleant blev Jens Chr. Nielsen, Brædstrup valgt. Som 2. suppleant blev Knud Erik Møller, Svenstrup genvalgt.
Bedste tyrekalv og kviekalv.
Årets bedste tyrekalv var fra Nr. Vrangbæk ved Frederikshavn. Kalvens data: 338 kg slagtet vægt, kl. 14,76 - fedme 3 og farve 3. Nettotilvækst på 1097 gram dagligt i kun 289 dage.
Årets bedste kviekalv kom fra Poul Graversen ved Låsby. Kalven vejede 260 kg slagtet vægt og gik i kl. 13,04 med fedme 2 og farve 3. Kalven blev slagtet på sin 1 års fødselsdag og opnåede 658 gram nettotilvækst.
Besætningsbesøg.
Efter generalforsamlingen var vi på et spændende besætningsbesøg hos Helle & Kristian Danielsen ved Stoholm. Her så vi en veldrevet besætning på ca. 90 moderdyr, som er opstaldet under super gode rationelle staldforhold.
Tak til værtsparret for et udbytterigt besøg.

 


 

Sponsorer
26-04-2024
Så er der åben for tilmelding af dyr til Landsskuet den 4. &ndash...
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk