Salmonella Dublin - udfordring for kvægbesætninger

28-08-2013
Fastlæggelse af kvægbesætningens Salmonella Dublin niveau.

Landbrug & Fødevarer, Kvæg har siden 2006 arbejdet målrettet for, at alle danske besætninger med kvæg skal være fri for Salmonella Dublin ved udgangen af 2016. I juli 2013 er den seneste bekendtgørelse om Salmonella hos kvæg trådt i kraft.

Blandt besætninger, der ikke leverer mælk, er der relativt få besætninger smittet med Salmonella Dublin, disse besætninger er derfor i niveau 2.
På landsplan er det ca. 6% af alle besætninger, som er svarende til knap 750 besætninger på tværs af alle forskellige besætningstyper (slagtekalve, kviehoteller, små og store kødkvægsbesætninger).

Det er muligt at fastlægge en besætnings salmonellaniveau ved at udtage blodprøver i besætningen eller ved bestilling af ekstra blodprøver i forbindelse med slagtning.

Læs her vejledning fra Videncenter For Landbrug om Salmonella Dublin.

 

Sponsorer
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk