Resultater af tyrefædre

24-08-2014

 I enhver avlsplan er valg af tyrefædre det vigtigste led. Generne hos disse overføres til de kommende kofædre i form af ungtyre/brugstyre, hvorefter generne overføres til brugsdyrene i staldene. Undertiden er der et ekstra led indskudt i form af en foldtyr. Derfor vil de avlsmæssige kvaliteter der forefindes hos tyrefædrene altid være bestemmende for både den avlsmæssige retning og den hastighed hvormed man bevæger sig mod avlsmålet.

Avlsudvalget følger derfor løbende resultaterne fra de forskellige kategorier af tyrefædrene for at opnå en pasende fordeling mellem disse kategorier som fædre til de indkøbte kalve.

I nedenstående tabeller er de foreløbige resultater opgjort for de kalve som foreningen har indkøbt og som har fået beregnet afprøvningsresultater fra Ålestrup Individprøvestation. Det fremgår at de kalve som har haft en ”Ungtyr” som far generelt har klaret sig bedst med en gennemsnitlig sum for T-, U- og FEF-tal på 307,6. De kalve som har haft ”Øvrige tyre” som far har til gengæld kun opnået en gennemsnitlig sum på 295,6. De øvrige kategorier: ”Importtyre forening”, ”Øvrige importtyre” og ”Brugstyre” placerer sig mellem disse yderpunkter. Som forventet er der indenfor de enkelte kategorier væsentlige forskelle mellem de enkelte tyrefædre. Indenfor kategorien ”Importtyre forening” fremgår det at Viva Voce og Accent MN er 2 noget forskellige yderpunkter. Det lille antal bevirker naturligvis at resultatet skal tages med et vist forbehold. Noget tilsvarende ses indenfor kategorien ”Ungtyre”, hvor Ørnebjerggård Frode er det ene yderpunkt og en række tyre i det andet yderpunkt i form af: Kalkenbjerg Polled Charles, Løserupgård Ambrendt og Østergaard Flamme.

I tabellen er endvidere anført kåring for helhed. Under status er anført tyrens senere anvendelse: U=udtaget til ungtyr, A=godkendt til auktion og S=slagtet. Resten overlades til selvstudie.

Er der spørgsmål/kommentarer er du meget velkommen til at kontakte Avlskonsulent Jens Christian Holgaard: 72 28 64 17 / jcho@eaaa.dk
  

KLIK HER FOR AT SE ALLE TALLENE

Sponsorer
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
11-04-2024
I sidste udgave af Limousine Nyt blev der annonceret en spændende...
02-04-2024
Danish Crown oplever godt salg af okse- og kalvekød på sydeuropæi...
01-04-2024
Genomisk test Vi sender genomisk test til Frankrig næste gang ...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk