Ny forening for naturplejere

10-08-2014
Projekt Smag på Landskabet danner nu en forening for landmænd, gårdbutiksejere, slagte-re, restauratører m.fl. til fælles afsætning og markedsføring af naturkød. Tag med til stiften-de generalforsamling.

Af Kirsten Marstal, Videncentret for Landbrug, Kvæg

”Al den viden og de netværk, vi har skabt, og ikke mindst konceptet for naturkød skal jo føres vide-re, når projekt ’Smag på Landskabet’ stopper. Derfor danner vi nu en forening,” fortæller Jaap Bo-es, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Han er projektleder for projekt Smag på Landskabet, som har til formål at gøre den danske natur rigere ved at øge naturplejen med græssende kvæg – og samtidigt gøre naturplejen rentabel for landmanden. Projektet har siden starten for et år siden sat gang i aktiviteter, der tager hånd om udfordringerne hele vejen fra det praktiske omkring selve na-turplejen til afsætning af kødet.

Samler interessenter omkring naturpleje og naturkød
Den nye forening skal samle interessenter omkring naturpleje og naturkød og har som primære formål at bygge videre på projektets arbejde med at fremme afsætningen af naturkød. Foreningens medlemmer vil således typisk være landmænd, kokke, slagtere, gårdbutikker, men også f.eks. na-turfredningsorganisationer, kommuner osv.
”I øjeblikket er vi ved at etablere et koncept for naturkød, hvor kødet lever op til nogle særlige krite-rier, som f.eks. længden på afgræsningsperioden på naturarealerne, transport til slagteriet, mod-ningstid for kødet osv. Samtidigt organiserer vi afsætningen, så landmænd og slagtere nemmere kan afsætte kødet – og have glæde af en fælles markedsføring,” forklarer Jaap Boes og fortsætter: ”Og for at dette arbejde ikke skal falde til jorden, når der ikke længere er finansiering til projektet i 2015, vil vi føre aktiviteterne videre i en forening, som naturligvis også kommer til at hedde Smag på Landskabet”. Foreningen kommer til at omfatte et sekretariat og skal udover arbejdet med af-sætningen af kødet bl.a. også arbejde videre med undersøgelser, der skal forbedre naturplejen. Undersøgelser, som skal finansieres via fundraising, der således også vil blive en væsentlig del af foreningens aktiviteter.

Tag med til stiftende generalforsamling
Foreningen Smag på Landskabet konstitueres ved en stiftende generalforsamling, hvor alle inte-resserede inviteres til at deltage. Generalforsamlingen finder sted den 16. september 2014 på Sa-bro Kro kl. 17 – 21 (inklusiv middag uden beregning). Tilmelding er nødvendig af hensyn til bespis-ning, og kan foretages til projektkoordinator Louise Nathansen Thuesen på lot@vfl.dk – senest den 12. september.

Læs mere om projektet på www.smagpaalandskabet.dk og følg os på www.facebook.com/smagpaalandskabet

Sponsorer
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
11-04-2024
I sidste udgave af Limousine Nyt blev der annonceret en spændende...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk