Mød din bøf på hjemmebane - på Kødkvægets Dag

07-05-2014
Kødkvæg giver ikke bare lækre bøffer – de plejer også naturen på skånsom vis. Nu får du mulighed for at møde dem på hjemmebane, når kødkvægsproducenter over hele landet byder alle interesserede velkomne. Lørdag den 10. maj åbner en række kødkvægspr

Dagen giver mulighed for at komme tæt på de flotte kødkvægsdyr af mange forskellige racer. Mød også landmanden selv til en snak om dyrene og produktionen. En produktion med høj grad af dyrevelfærd, og hvor slutproduktet er kvalitetskød, som landmanden ofte selv sælger direkte til forbrugeren. Ud over at producere godt kød plejer dyrene også naturen, når de græsser på enge og overdrev. Her holder de bevoksningen nede, så der bliver lys og luft til truede plante- og dyrearter.
Kødkvæg adskiller sig fra malkekvæg ved at være særligt robuste og kødfulde. Til gengæld producerer de ikke mælk til os mennesker – men kun til deres kalve. Herhjemme findes 20 forskellige racer, hvor Limousine og Hereford er de mest kendte.
Hyggelig oplevelse for hele familien
Kødkvægets dag arrangeres af Dansk Kødkvæg, som er en fælles organisation for de mange raceforeninger for kødkvæg i Danmark.
”Vi vil gerne vise forbrugerne den her produktion, hvor dyrene går sammen med deres kalve og mange steder gør et godt stykke arbejde for den danske natur,” fortæller konsulent i Dansk Kødkvæg, Jørgen Skov, Videncentret for Landbrug.
Find de landmænd, som byder velkommen på Kødkvægets dag her

Sponsorer
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
11-04-2024
I sidste udgave af Limousine Nyt blev der annonceret en spændende...
02-04-2024
Danish Crown oplever godt salg af okse- og kalvekød på sydeuropæi...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk