Krydsningsdyr i konkurrence på dette års Landsskue

04-05-2013
Landsskuet vil som noget nyt i år kunne præsentere et dyrskue med konkurrence for krydsningsdyr.

Når dommerne bedømmer kvæg på Landsskuet i Herning, har det hidtil været et krav, at dyrene skulle repræsentere en bestemt race. Men som noget helt nyt bliver det i år muligt for kvægavlere at stille krydsningskvæg til bedømmelse på Landsskuet.
Inspirationen er hentet på dyrskuer i udlandet, hvor krydsningskonkurrencer er populære blandt kødkvægsavlere. På Landsskuet har danske kødkvægsavlere de seneste par år præsenteret forskellige krydsninger mellem kødkvæg og malkekvæg, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Kødkvæg.

”Indkrydsning af kødkvæg på malkekøer vinder stærkt frem, fordi mælkeproducenterne med kønssorteret sæd kun behøver at anvende den bedste del af malkekøerne til besætningens reproduktion. De krydsningskalve, der laves på de dårligste malkekøer, er et fremragende produkt, som kalveproducenter gerne vil arbejde videre med”, siger Henning Hansen, formand for Dansk Kødkvæg.

Kalvene, der er halvt malkekvæg og halvt kødkvæg, interesserer også Danish Crown, der er lavet et nyt koncept, hvor kalve-producenterne får en merpris på slagteriet,  hvis krydsningskalvene  slagtes,  inden de er otte måneder.

Men også videre-opfodring til 380 kilo slagtevægt kan være aktuel. Derfor viser Landsskuet krydsningskalvene i begge aldersgrupper.

”Bedømmelsen vil naturligvis hovedsageligt tage hensyn til vægt og form. Vi starter forsigtigt op, så i år bliver det muligt at stille op i fem forskellige konkurrencer”, siger Henning Hansen.

Krav til krydsningsdyr til udstilling:
50 procent malkerace
Det skal være dokumenteret, at kalven er minimum 50 procent malkerace.
a) op til 8 mdr. kvier og tyre
b) op til 13 mdr. tyre
c) op til 16 mdr. kvier
Åben klasse
Alle krydsningskombinationer er tilladt.
a) tyre op til 13 mdr.
b) kvier op til 16 mdr.

”Åben klasse-kalvene håber vi på kan blive et rigtigt publikumshit. Med de rammer, der er for fri krydsning, skulle der kunne fremvises virkelige pragteksemplarer af tunge, ekstraordinært kødfulde dyr”, siger Henning Hansen.

Krydsningsdyrene kan opleves på Landsskuet den 4.-6. juli. Tilmelding af dyr sker via Landsskuets hjemmeside, hvor der er åbent for tilmelding frem til og med den 6. juni.
 

Sponsorer
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk