Derfor internetauktion

24-11-2013

Sommeren 2013 søsatte Limousineforeningens avlsudvalg et nyt koncept, for at styrke vores fælles fremskridt i Limousine avlen. Tanken bag dette var at gøre individafprøvningen af tyrekalvene til et fælles foreningsprojekt, og ikke som i nogle tilfælde, en økonomisk byrde for den enkelte avler.
Mange ideer og forslag, om hvordan det skulle gribes an, har været i spil.

Vigtigt at finde de bedste kalve

Resultatet blev at foreningen køber kalvene, prisen differentieres efter om besætningen er Aktiv Avlsbesætning eller ej og kalvene vil efter prøvens afslutning kunne købes tilbage af opdrætteren på lige fod med andre interesserede købere.

Faderskab, og nu salmonellaprøve, er også ting der skal være i orden før indsættelsen på avlsstationen.
Og vigtigt er det, at finde de bedste kalve. Her fandt vi ud af, hvor vigtig det er, at alle bakker op omkring det at finde den nye top sædtyr. Avlsudvalget udsender breve på de kalve vi finder interessante, på baggrund af KUP-listen (oversigt over alle fødte kalve med kalvens kendte informationer), indekser og afstamning.

Alle limousinekalve der er født i den aktuelle periode er på listen og er derfor med i puljen.
Alle ved, at når vi arbejder med dyr og avl, går det ikke altid som planlagt, og der kan nemt gå en super kalv derude, som ejeren ikke har fået brev om. Derfor er det yderst vigtig, at I alle tilmelder en iøjefaldende kalv til besigtigelse. Avlsudvalget besigtiger alle de kalve, som foreningen køber til individafprøvning, så ring eller mail gerne til os. Avlsudvalget mener, trods en del ekstra arbejde i udvalget, at dette er et rigtigt skridt for vores alles limousine avl i Danmark.
Og det er jo også stadig muligt på samme betingelser, selv at indsætte og betale for egene kalve til individafprøvningen.

Sædtapning eller foldtyr eller slagt

Nu står vi så ved næste step i projektet. De første kalve nærmer sig afslutning af individafprøvningen, og det skal nu besluttes om kalvene skal indstilles til sædtapning, sælges som foldtyre eller slagtes. Avlsudvalget har løbende fulgt afprøvningen og kalvene kommer derfor til deres livs eksamen. De bliver kåret, vejet og helhedsvurderet. Resultaterne fra individafprøvningen ligger også til grund for avlsudvalgets beslutning.

De tyre som ikke lever op til udvalgets krav, bliver sendt til slagtning direkte fra stationen og kommer derfor ikke til at præge limousineavlen negativt.

Internetauktion første gang 25. januar 2014

Limousineforeningen står nu igen over for et nyt tiltag. Køb din nye tyr på nettet på internetauktion. Denne måde at omsætte dyrene på, forventer vi os meget af. Tyren er godkendt og anbefalet, og man kan sidde hjemme stille og roligt og overveje sit køb. Systemet bliver nemt at bruge. For at sikre, at alle kan bruge systemet, har vi valgt at starte salget af tyrene i forbindelse med Åbent Hus dagen på Ålestrup Avlsstation.

Så lørdag d 25. januar 2014 kan de salgsklare tyre besigtiges og man kan få hjælp til oprettelse og bud på internettet. Der vil der komme yderligere information her på siden vedrørende oprettelse som køber her på hjemmesiden, salgsregler og omtale om de salgsklare tyre.
Husk – dette er et fælles Limousine projekt til gavn for avlen!

Med venlig hilsen

Avlsudvalget.
 

Sponsorer
24-04-2024
Efter beregning af avlsværditallene i april 2024 er det undersøgt...
22-04-2024
Tilmelding til generalforsamling 2024 Det er tid til årets gen...
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk