Nyt kursus for unge med interesse for kødkvæg

28-02-2015


Dansk Limousine forening og Bygholm Landbrugsskole har i samarbejde arrangeret et weekendkursus, hvor temaet er klargøring og styling af kødkvæg til dyrskue. Kurset er for unge mellem 13 og 18 år, med interesse for dyrskue og kødkvæg. Kursuslederne er Jens Thaysen og Joachim Holst. Jens er kvæglærer på Bygholm, han har desuden en lille Limousine besætning hvor den praktiske klargøring af dyrene skal foregå. Joakim Holst er formand for ungdomsudvalget og går på Landbrugtes Lederuddannelse på Bygholm. Uden Joachin og resten af ungdomsudvalgets hjælp og erfaring, ville kurset ikke blive det sammen, der vil være flere fra ungdomsudvalget som vil hjælpe med det praktiske i løbet af weekenden.
Kurset er for alle som elsker dyrskue, hygge, sommer og ikke mindst kødkvæg, så er det mere underordnet hvilken race man har arbejdet med, og hvor meget erfaring man har med dyrskue. Alle er velkomme og vi vil gøre alt for at alle vil få udfordringer på alle niveauer. På trods af du kan have en masse erfaring, så vil du også komme hjem med endnu flere fif i rygsækken, så dyrene vil præstere deres bedste ved en bedømmelse til dyrskuet.
Kurset vil blive afholdt over to dage fra fredag d. 27 til lørdag d. 28 marts. Kurset kommer til at indebære en overnatning, hvor du vil blive indkvarteret på Bygholm landbrugsskole fredag aften, kurset slutter igen lørdag eftermiddag hvor dyrene styles og klargøres til forældrene kommer og henter de unge kvægfolk. Her vil dyrene være top stylet og klar til præsentation.
Det sociale vil være i fokus på kurset, da det er rigtig vigtig alle hygger sig og bliver en del af fællesskabet, det er jo lige før det er det vigtigste ved dyrskuet. Så denne ånd vil vi gøre alt for at bringe ind i denne weekend, så på trods af du ikke kender nogle, så lover vi dig for, at du får en god weekend. Fredag aften vil der være lidt ryste sammen hygge, så alle lærer hinanden at kende hurtigt. Der vil desuden være en nattevagt på skolen, så ingen er overladt til sig selv.
Ejendommen hvor den praktiske undervisning vil foregå er Vinding Limousine, med erfarne dyrskuedyr i stalden, som er rolige og omgængelige. Der er desuden kalve fra november som er trækvante og omgængelige, så der er dyr i alle størrelser og udfordringer for alle.


Sikkerhed og praktisk tøj:
Sikkerheden vil blive vægtet højt på kurset, og du skal medbringe sikkerhedsfodtøj, samt varmt tøj som et tilpasset vejrudsigten. Vi skal opholde os i en uisoleret hal noget af tiden.


Praktisk info og pris?
Prisen er 500kr for dette kursus. Prisen inkluderer kost, logi og materiale. (Du skal selv medbringe en sovepose eller sengetøj) Kurset foregår på Bygholm Landbrugsskole. Hattingvej 49, 8700 Horsens. 
Facts: om kurset
Varighed: Fra fredag eftermiddag til lørdag eftermiddag.
Dato: 27 og 28 Marts.
Pris: 500kr for begge dage.

 


Krav: Du skal have interesse for kødkvæg og dyrskue og være mindst 13 år, kurset er uden alkohol.
Deadline for tilmelding er mandag d. 16/3-15 til Bygholm på 75621799 eller th@bygholm.dk
Hvis du vil vide mere så klik forbi: www.dansklimousineforening.dk eller www.bygholm.dk
Kursusledere: Jens Thaysen kvæglærer på Bygholm og limousine avler samt Joachim Holst formand for ungdomsudvalget.

Sponsorer
19-04-2024
Importsæd Sæden til de der har bestilt i seneste bestillingsru...
17-04-2024
Maj nummer af limousinenyt er på vej. Se hvad der venter HER ...
15-04-2024
Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg og bestyrelse kan se til...
14-04-2024
Den populære polo er nu igen på lager i webshoppen.  ...
11-04-2024
I sidste udgave af Limousine Nyt blev der annonceret en spændende...
Dynamic-it leverandør af webshop

Dansk Limousine Forening - Agro Food Park 15 - 8200 Århus N - 2944 0495 - CVR: 72778413 - info@dansklimousine.dk